Selectie & Drijfveren

succesvol samenstellen van teams analyse van drijfveren

Wordt een kandidaat met de beste opleiding en ervaring ook automatisch een ideale medewerker? Of is het misschien beter om in te zoomen op persoonlijke drijfveren?

Analyse van drijfveren

Volgens Esprit & Elan vormen die drijfveren de sleutel. Ze laten zien of de kandidaat in een team past en wat u van hem of haar kan verwachten. Ook op de langere termijn. Maar persoonlijke drijfveren zijn vooral ook de hefbomen, waarmee u een enthousiaste nieuwe medewerker helpt om een duurzaam betrokken medewerker te worden.

Socialisatie

Het benutten van drijfveren is doorslaggevend in het socialisatieproces: In de eerste zes tot negen maanden van een dienstverband legt u er de basis mee voor langdurige samenwerking. Het doelbewust aansluiten op de persoonlijke drijfveren van de kandidaat maakt dat hij of zij zich verbindt met u, met het team en met de organisatie. En dus niet alweer stiekem verder kijkt.

Selectie & Dynamiek

Inzicht in drijfveren en dynamiek bij de selectie van nieuwe medewerkers heeft ook voor het team een enorme meerwaarde. Bijvoorbeeld in het licht van stapsgewijs verandering aanbrengen in een bestaande dynamiek. Stel dat u de dynamiek in uw team al in kaart heeft gebracht en dan ook nog zicht zou hebben op de drijfveren van potentiële nieuwe medewerkers? U zou dan met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid kunnen voorzien, wat deze medewerkers op korte- en op langere termijn voor het team gaan betekenen.

Aanvulling op Assessment

Met Esprit & Elan krijgt u dus ook zicht de persoonlijke drijfveren van potentiële nieuwe medewerkers. Dat geeft u stevig grip op doelgerichte selectie én op duurzame teamontwikkeling. De aanpak van Esprit & Elan is plezierig, snel en laagdrempelig en daarom uitermate geschikt als aanvulling op iedere andere assessment.

Klik hier als u verder wilt praten over selectie en persoonlijke drijfveren. Maar u kunt ook de gratis PowerScan aanvragen om vrijblijvend kennis te maken met het aanbod van Esprit & Elan.

Of maak een afspraak om samen te bekijken wat Esprit & Elan voor u kan betekenen.

Bel: 076 88 95 605

Mail: info@esprit-elan.nl