Teamcoaching

teamcoaching beter samenwerken in teams

Teamcoaching

Wanneer we in het licht van Teamcoaching naar medewerkers kijken, zien we dat het vooral gewone mensen zijn. En mensen luisteren in de regel alleen naar iemand die ze vertrouwen. Dus of het nu gaat om het doorbreken van patronen of het bereiken van draagvlak? Of bijvoorbeeld om het creĆ«ren van meer betrokkenheid of het nemen van verantwoordelijkheid? Medewerkers laten zich pas ‘meenemen’, wanneer ze voldoende vertrouwen voelen.

Beter samenwerken in teams

Teamcoaching is daarom een proces waarin de nadruk ligt op het ontwikkelen en benutten van vertrouwen. Vertrouwen bereiken we alleen wanneer we ons op een plezierige manier voegen naar wat belangrijk is voor de ander. Daarmee draait teamcoaching en het beter samenwerken in teams dus om het begrijpen en benutten van persoonlijke drijfveren. En om de overtuiging dat een teamcoach in iedere situatie overstijgend mag denken. Om rustig en ontspannen te kunnen blijven en gericht op duurzame verbetering van teamprestaties.

Teamanalyse

Stelt u het zich eens voor: ‘Nooit meer hoeven nadenken over hoe u medewerkers zover krijgt dat ze u vertrouwen en volgen. Omdat u precies doet wat daarvoor nodig is. Met iedereen soepel schakelen omdat u gemeenschappelijke belangen, doelen en behoeften binnen iedere context centraal stelt. Een plezierige dynamiek die het team zelf bewaakt. Omdat die dynamiek aan iedereen ruimte biedt om zijn of haar specifieke talenten te ontplooien en benutten‘.

Klik hier als u verder wilt praten over beter samenwerken in teams en teamcoaching. Maar u kunt ook de gratis Quickscan aanvragen om vrijblijvend kennis te maken met het aanbod van Esprit & Elan.

Of maak een afspraak om samen te bekijken wat Esprit & Elan voor u kan betekenen.

Bel: 076 88 95 605

Mail: info@esprit-elan.nl