Selectie & Drijfveren

Werving en Drijfveren

Drijfveren als sleutel

Kunnen we er vanuit gaan dat een kandidaat met de beste opleiding en ervaring ook automatisch een ideale medewerker wordt? Of kunnen we daarvoor misschien beter inzoomen op persoonlijke drijfveren? Volgens Esprit & Elan vormen die drijfveren de sleutel. Ze laten zien of de kandidaat in een team past en wat u van hem of haar kan verwachten. Ook op de langere termijn. Maar persoonlijke drijfveren zijn vooral de hefbomen, waarmee u een enthousiaste nieuwe medewerker helpt om een duurzaam betrokken en bevlogen medewerker te worden.

‘Onboarding’

Drijfveren zijn bijvoorbeeld doorslaggevend in het proces van ‘onboarding’: In de eerste zes tot negen maanden van een dienstverband kan u er de basis mee leggen voor langdurige samenwerking. Het doelbewust aansluiten op de persoonlijke drijfveren van de kandidaat maakt dat hij of zij zich verbindt met u, met het team en met de organisatie. En dus niet intussen alweer stiekem verder kijkt.

Bestaande Dynamiek

Inzicht in drijfveren en dynamiek biedt ook bij selectie van nieuwe medewerkers uitgelezen kansen. Bijvoorbeeld om stapsgewijs verandering aan te brengen in een bestaande dynamiek. Stel dat u de dynamiek in uw team al in kaart heeft gebracht en dan ook nog zicht zou hebben op de drijfveren van potentiële nieuwe medewerkers? Dan zou u met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid kunnen voorzien, wat u op korte- en op langere termijn van hen kan verwachten.

Aanvulling op Assessment

Esprit & Elan maakt dus ook de persoonlijke drijfveren van potentiële nieuwe medewerkers zichtbaar. Daarmee krijgt u grip op doelgerichte selectie en duurzame teamontwikkeling. De aanpak van Esprit & Elan is plezierig, snel en laagdrempelig. En daarom dus ook uitermate geschikt als aanvulling op iedere andere assessment.

Of maak een afspraak om samen te bekijken wat Esprit & Elan voor u kan betekenen.

Bel: 076 88 95 605

Mail: info@esprit-elan.nl