optimale samenwerking

Optimale samenwerking

Donald van der Goes Beter Samenwerken, blog, Samenwerking, Team, Teambuilding, Teamcoaching, Teamontwikkeling, Teamtraining, Training Beter Samenwerken

Hollandse werkvloer

De kans is groot dat buitenlandse werknemers schrikken van de Nederlandse gewoontes op de werkvloer. Ter voorbereiding op de Nederlandse arbeidsmarkt is er nu een speciale gids voor deze nieuwe werkkrachten. Het is een integratiecursus in boekvorm die uitleg geeft over optimale samenwerking en de vreemde eigenschappen die we zelf doodnormaal vinden.

Nanette Ripmeester, oprichtster van adviesbureau Expertise in Labour Mobility (ELM), schreef de gids ‘Looking for work in the Netherlands’. De gids is bedoeld als handleiding voor buitenlandse werknemers. In het boekje vinden ze informatie over de Nederlandse cultuur op de werkvloer. Het boekje behandelt een aantal zaken waar ze rekening mee moeten houden. Zo vergaderen we in Nederland bijvoorbeeld veel en lang, dat is niet iedereen gewend.

Optimale samenwerking

Eén van de bekendste eigenschappen van de Nederlander is directheid. Volgens Ripmeester vinden buitenlanders directheid op zich geen probleem, maar slaan we er wel vaak in door. Waar we open en eerlijk willen zijn, zijn we al snel onbeschoft. Ze geeft een voorbeeld van een Japanse manager die feedback wilde krijgen. Toen hij zijn team per mail om feedback vroeg, drukten alleen de Nederlanders op ‘reply all’. Directheid of harde kritiek vond hij niet erg, maar zóveel directheid en transparantie vond hij verschrikkelijk. Dat soort verhalen hoort Ripmeester meer. Hollanders vinden dat directheid past bij optimale samenwerking. Maar op buitenlanders komt het soms onbeschoft over.”

Werkgever opvoeden

Het roept de vraag op of het niet beter is om een boekje samen te stellen voor de werkgever, in plaats van voor de werknemer. Daar tegenover staat dat het vrij lastig zal zijn om de Nederlandse werkgevers te heropvoeden. Daarnaast moet je volgens Ripmeester bij cultuurverschillen geven en nemen. In optimale samenwerking past dat de gast zich aanpast aan de gebruiken van het land. Aan de andere kant is het fijn wanneer de werkgever rekening houdt met de buitenlandse werknemer en weet dat hij of zij gewend is aan andere gewoontes.

(Bron: Managementteam)