samenwerking en positiviteit

Samenwerking & Positiviteit

Donald van der Goes Beter Samenwerken, blog, Samenwerking, Team, Teambuilding, Teamcoaching, Teamontwikkeling, Teamtraining, Training Beter Samenwerken

Economische recessie

Juist in tijden van economische recessie en verminderde omzet zijn samenwerking en positiviteit cruciaal om als organisatie te kunnen overleven. Samenwerken, elkaar scherp houden, inspireren en elkaars creativiteit en specifieke competenties benutten. Uw eigen talenten optimaal inzetten en datgene waarin anderen beter zijn aan anderen overlaten. Extra stapjes zetten om te zorgen dat die anderen nog beter tot hun recht komen.

De essentie van teamwork is dat een goed georganiseerd team altijd beter werk levert dan individuen die hetzelfde doel nastreven. Dat zit enerzijds in over de eigen grenzen heen kijken. Verder denken dan alleen uw eigen functiegebied en verantwoordelijkheid. Anderzijds maakt teamwork ook dat medewerkers zich meer betrokken voelen. Omdat mensen nu eenmaal met elkaar optrekken om in hun sociale behoeften te voorzien. Iedereen die al eens deel heeft uitgemaakt van een sterk team, weet hoe dat voelt. Hoe geweldig het kan zijn om samen te werken aan een zo goed mogelijk resultaat.

Samenwerking en positiviteit

Tegenwoordig nemen medewerkers binnen teams tot een zeker niveau ook nog zelf beslissingen en bepalen ze zelf hoe ze hun taken uitvoeren. Naast synergie wordt daarmee ook gezamenlijke verantwoordelijkheid een steeds belangrijker thema. Om gezamenlijke verantwoordelijkheid te bereiken is het noodzakelijk om gezamenlijke belangen, doelen en behoeften binnen ieder proces centraal te stellen.

Een succesvol team drijft op de inzet van ieder lid. Ieder lid zal dus de moeite moeten nemen om teamspirit te creƫren. Een van de belangrijkste schakels daarin is positiviteit. Het zoveel mogelijk kiezen voor positieve betekenissen om ervoor te zorgen dat niemand bij de pakken neer gaat zitten. Energiek, geestdriftig en positief zijn is meestal niet meer dan een keuze. De meeste mensen kunnen ervoor kiezen om optimistisch en opgewekt te zijn. En wanneer u zelf een goed humeur hebt, zijn de mensen om u heen ook vrolijker. Want enthousiasme en vrolijkheid zijn besmettelijk.Vond u dit interessant? Deel het met anderen!