samenwerking en vaardigheden

Samenwerking & Vaardigheden

Donald van der Goes Beter Samenwerken, blog, Samenwerking, Team, Teambuilding, Teamcoaching, Teamontwikkeling, Teamtraining, Training Beter Samenwerken

Teamprestaties

Hoe verbeter je teamprestaties? De sleutel voor betere teamprestaties schuilt in het verbeteren van onderlinge samenwerking. Dat is zo goed als onomstreden en niets nieuws onder de zon. Maar vanaf dit punt beginnen vaak vraagtekens te ontstaan. Want hoe verbeter je de onderlinge samenwerking? Is daar dan teambuilding voor nodig? En wat is teambuilding dan? Is dat een dag iets leuks doen met elkaar? Of misschien juist een sessie op de hei? Gaat het om samen plezier hebben? Of juist om het samen verwerken van oud zeer om opnieuw te kunnen beginnen? En hoe levert dat dan wat op? Welke concrete verbeteringen kan u ervan verwachten?

Samenwerking en vaardigheden

Bij Esprit & Elan draait het verbeteren van teamprestaties om samenwerking en vaardigheden die dat mogelijk maken. En dat zijn overigens geen ‘teamvaardigheden’. Om teamprestaties te verbeteren is het cruciaal om juist in te zoomen op individuele vaardigheden. Eigenlijk is iedereen wel bekend met het profiel van een echte teamspeler. Echte teamspelers zijn sociaal, proactief, flexibel, kunnen goed luisteren, zijn doelgericht en kunnen waar nodig soepel delegeren. Om de prestaties van een team te verbeteren zullen de teamleden deze vaardigheden moeten ontwikkelen.

Drijfveren en Dynamiek

Om de genoemde vaardigheden op individueel niveau te kunnen ontwikkelen moet er aan twee voorwaarden worden voldaan. Als eerste is het noodzakelijk om de vaardigheden belangrijk te maken voor ieder teamlid. En ten tweede is het noodzakelijk om binnen de bestaande dynamiek ruimte te maken voor de nieuwe vaardigheden en de daarbij horende nieuwe opvattingen.

Dat is veel eenvoudiger dan dat het misschien lijkt. Want een teamanalyse van Esprit & Elan maakt kraakhelder wat er nodig is voor samenwerking en vaardigheden die dat mogelijk maken. En hoe u dat kan bereiken. Wilt u meer weten? Vraag de gratis Quickscan aan en maak vrijblijvend kennis met de oplossingen van Esprit & Elan.Vond u dit interessant? Deel het met anderen!