Onrust & Conflicten

samenwerking betrokkenheid werkgeluk

Samenwerking verbeteren

Waarom zou u iets willen lezen over betrokkenheid en werkgeluk als u een oplossing zoekt voor onrust en conflicten? Het antwoord op die vraag zal u misschien niet echt verbazen. ‘Als we iets in samenwerking willen veranderen, is het goed om te beginnen bij wat in samenwerking belangrijk is voor de medewerkers zelf’.

Betrokkenheid

Betrokkenheid bij medewerkers is ook belangrijk voor de medewerkers zelf. Betrokken medewerkers zijn onder meer gezonder, energieker, enthousiaster en meer tevreden. Maar de betrokkenheid van medewerkers kan teruglopen. Dat kan bijvoorbeeld gebeuren als gevolg van persoonlijke omstandigheden of van veranderingen binnen de organisatie.

U merkt zo’n afname van betrokkenheid bijvoorbeeld aan het ontbreken van interesse voor gezamenlijk belangen of aan het gebrek aan bereidheid om verantwoordelijkheid te nemen. Of in een gemis aan openheid en plezier of bereidheid tot zelfreflectie. Wanneer u weet waar u op moet letten, dan ziet u dergelijke veranderingen aankomen. Dan heeft u de kans om bijtijds op de juiste ‘knop’ te drukken. Dat betekent in de visie van Esprit & Elan op tijd aansluiten bij wat voor de betreffende medewerker belangrijk is. Bijvoorbeeld bij zijn of haar drijfveren.

Werkgeluk

Voor de meeste medewerkers is het nog niet eenvoudig om plezierige samenwerking te combineren met het optimaal benutten van hun specifieke kennis en vaardigheden. Of het nu gaat om het geven van feedback, om flexibiliteit en proactiviteit of om het positief en soepel schakelen in veranderingen. De meeste medewerkers voegen zich naar de norm, de opvattingen en het gedrag van hun collega’s. Medewerkers die dat niet kunnen of willen, vertrekken meestal weer.

De beste manier om ervoor te zorgen dat goede medewerkers blijven, is zorgen voor een cultuur waarin ruimte is voor diversiteit. Ruimte voor ieders inbreng en ruimte voor ieders competenties. Om een dergelijke cultuur te realiseren is het noodzakelijk om te zorgen voor vertrouwen. En de snelste manier om vertrouwen te bereiken is aansluiten bij ieders drijfveren.

Teamanalyse

Het in kaart brengen van persoonlijke drijfveren en de onderlinge dynamiek is daarom de best mogelijke investering in samenwerking, betrokkenheid én werkgeluk. De teamanalyse van Esprit & Elan geeft u grip op ieders betrokkenheid, op het ontwikkelen van vertrouwen en op het benutten van diversiteit. Het uitgangspunt is simpel: Medewerkers zijn meer betrokken naarmate ze meer vertrouwen voelen in hun team en hun organisatie. En dat vertrouwen ontstaat wanneer ze aandacht en ruimte ervaren voor hun persoonlijke belangen en behoeften.

Klik hier als u verder wilt praten over samenwerking, betrokkenheid en werkgeluk. Maar u kunt ook de gratis Quickscan aanvragen om vrijblijvend kennis te maken met de oplossingen van Esprit & Elan.

Of maak een afspraak om samen te bekijken wat Esprit & Elan voor u kan betekenen.

Bel: 076 88 95 605

Mail: info@esprit-elan.nl