Teamanalyse

teamanalyse

Waarom zou u iets willen lezen over een teamanalyse als u op zoek bent naar oplossingen voor het verbeteren van samenwerking binnen een team? Het antwoord op die vraag zal u misschien niet echt verbazen. ‘Om te bereiken dat medewerkers willen veranderen, moeten we de verandering verbinden met wat die medewerkers zelf belangrijk vinden’.

In samenwerking zijn dat vooral persoonlijke drijfveren, de drijfveren van collega’s en de onderlinge dynamiek. Of het nu bijvoorbeeld gaat om verantwoordelijkheid durven nemen of om feedback durven geven; om fouten durven maken of meer klantgericht zijn. Het komt pas van de grond wanneer het belangrijk genoeg is voor iedereen én wanneer er ruimte voor is binnen de bestaande dynamiek.

Teamanalyse

Met de teamanalyse van Esprit & Elan ziet u in één oogopslag hoe u de drijfveren en dynamiek binnen een team benut voor het bereiken van verandering. De analyse maakt duidelijk wat op individueel- en collectief niveau belangrijk is én wat dit betekent voor de onderlinge dynamiek. Hoe dit al een meerwaarde vormt voor de samenwerking, waar ruimte is voor verbetering én hoe u die bereikt.

Wat kan Esprit & Elan voor u betekenen?

Stelt u het zich eens voor: ‘Precies aanvoelen hoe u medewerkers zover krijgt dat ze ruimte voor elkaar maken. Dat ze elkaar aanmoedigen, om zo ieders kwaliteiten optimaal te benutten. Omdat ze net als u het maximale uit hun samenwerking willen halen’. Veel leuker kan samenwerken toch niet worden? De Teamanalyse van Esprit & Elan laat precies zien hoe u dat bereikt.

Klik hier als u verder wilt praten over een teamanalyse. Maar u kunt ook de gratis Quickscan aanvragen om vrijblijvend kennis te maken met het aanbod van Esprit & Elan.

Of maak een afspraak om samen te bekijken wat Esprit & Elan voor u kan betekenen.

Bel: 076 88 95 605

Mail: info@esprit-elan.nl