Teamcoaching

teamcoaching

Teamcoaching

Teamcoaching draait in de visie van Esprit & Elan vooral om vertrouwen. Wanneer we van een afstandje naar medewerkers kijken zien we dat het gewone mensen zijn. En mensen luisteren in de regel alleen naar iemand die ze vertrouwen. Gedoe en conflicten draaien in essentie altijd om een gebrek aan vertrouwen. Voordat we van anderen kunnen verwachten dat ze naar ons luisteren, mogen we er daarom eerst voor zorgen dat ze ons vertrouwen. En dat bereiken we het snelst door het centraal stellen van gemeenschappelijke belangen, doelen en behoeften.

Vertrouwen

Teamcoaching is voor Esprit & Elan een proces waarin de nadruk ligt op ‘het ontwikkelen en benutten van een bereidheid tot volgen’. Die bereidheid kan je alleen bereiken door je te richten op wat voor de ander belangrijk is. En daarvoor moet je je in de ander te verplaatsen. Teamcoaching draait dus, naast vertrouwen, om het begrijpen en benutten van persoonlijke drijfveren en de onderlinge dynamiek. En om de overtuiging dat je als teamcoach in iedere situatie ontspannen moet blijven om overstijgend te kunnen denken.

Online & Innovatief

De afgelopen tien jaar heeft Esprit & Elan unieke instrumenten ontwikkeld waarmee onderlinge verhoudingen, individuele prestaties en teamprestaties snel en duurzaam kunnen worden verbeterd. Een online onderzoeksportaal dat laagdrempelig en snel alle benodigde inzichten en handvatten oplevert, overzichtelijke analyses, inzichtelijke modellen en een even eenvoudige als plezierige methodiek.

Wat levert het u op?

Stelt u het zich eens voor: ‘Nooit meer hoeven nadenken over hoe u medewerkers zover krijgt dat ze u vertrouwen en volgen. Omdat u precies weet wat daarvoor nodig is.  Soepel en plezierig met elkaar schakelen omdat gemeenschappelijke belangen, doelen en behoeften binnen iedere context centraal staan. Een plezierig dynamiek die het team zelf bewaakt omdat die aan iedereen ruimte biedt om het achterste van zijn of haar tong te laten zien. En om ieders specifieke talenten te ontplooien en benutten’.

Met de aanpak van Esprit & Elan wordt het voor een teamcoach eenvoudiger om problemen op te lossen, dan ze te moeten omzeilen. En dat oplossen is het begin van leuk samenwerken.

Of maak een afspraak om samen te bekijken wat Esprit & Elan voor u kan betekenen.

Bel: 076 88 95 605

Mail: info@esprit-elan.nl