Teamontwikkeling

teamontwikkeling

Teamontwikkeling en het verbeteren van samenwerking binnen teams maakt voor zowel medewerkers als managers alle verschil. ‘Maar hoe krijg je teams daarin mee?’ In de visie van Esprit & Elan is het cruciaal om daarvoor allereerst de drijfveren van de medewerkers te kennen en de dynamiek binnen het team te begrijpen: Wat maakt dat medewerkers doen wat ze doen en welke invloed hebben ze daarmee op elkaar? Wat proberen ze te bereiken? Welke belangen en doelen hebben ze voor ogen? Sluiten die belangen en doelen al aan bij de teamdoelstellingen? En zo niet, wat is daar dan voor nodig? Met Esprit & Elan zit u direct op de goede weg.

Wat maakt een team succesvol?

‘Teamontwikkeling’ en het ‘verbeteren van samenwerking’ zijn abstracte begrippen. Waar draait optimale samenwerking om en wat willen we dus graag bereiken? Het antwoord op die vragen ligt voor de hand: Een succesvol team is flexibel, werkt samen met andere teams en afdelingen, is doelgericht, ontwikkelt zich en maakt snelheid. Omdat iedereen bereid is om elkaar te helpen ontstaat er synergie. Men zit elkaar niet in de weg, maar maakt in samenwerking en ontwikkeling juist gebruik van elkaars sterke kanten.

Samenwerking team verbeteren & positieve spiraal

Esprit & Elan helpt managers om de drijfveren van hun medewerkers te benutten voor het creëren van win-win. Win-win ontstaat wanneer we, tegen de achtergrond van teamdoelen, ruimte maken voor ieders persoonlijke belangen. Daarmee ontstaat de ontspanning en het vertrouwen die noodzakelijk zijn voor teamontwikkeling in het algemeen en voor de verbetering van samenwerking binnen een team en directe verbetering van teamprestaties in het bijzonder. Bij Esprit & Elan noemen we dat een positieve spiraal: Ontspannen medewerkers die steeds beter in staat raken om zelfsturend, proactief en flexibel met elkaar samen te werken.

Teamontwikkelingsplan

Met een snelle intake brengt Esprit & Elan de drijfveren van uw medewerkers en hun onderlinge dynamiek helder in kaart. Vervolgens verwerken we deze inzichten voor u in een teamontwikkelingsplan. Dit ontwikkelingsplan biedt u alle benodigde handvatten en brengt de positieve spiraal direct onder handbereik.

Of maak een afspraak om samen te bekijken wat Esprit & Elan voor u kan betekenen.

Bel: 076 88 95 605

Mail: info@esprit-elan.nl