Teamontwikkeling

teams ontwikkelen soepele samenwerking

Teams ontwikkelen kan uitdagend zijn. Hoe zorg je ervoor dat medewerkers met de juiste dingen bezig zijn en het maximale uit zichzelf en uit elkaar halen? Dat ze zich voldoende veilig, vertrouwd en betrokken voelen om hun kennis en vaardigheden maximaal te ontplooien en benutten? Dat ze elkaar voorzien van informatie en feedback en samen zoeken naar oplossingen voor gezamenlijke uitdagingen. En, dat ze met elkaar van hun behaalde successen genieten en die samen willen vieren?

Soepele samenwerking

Of voor u nu bijvoorbeeld de nadruk ligt op het verbeteren van de sfeer of op het geven van feedback; op het ruimte maken voor verandering of het leren denken in oplossingen; op het benutten van de aanwezige diversiteit of op interne klantgerichtheid? Ontwikkelingen komen alleen van de grond wanneer ze door iedere medewerker als belangrijk worden ervaren.

Teamanalyse

Stelt u zich eens voor dat u voortaan in één oogopslag kan zien hoe u iets belangrijk maakt voor ieder van uw medewerkers. Dat u daarnaast in één oogopslag kan zien hoe uw team in elkaar zit, waar uw team al goed in is en hoe dat een basis vormt voor iedere volgende ontwikkeling. Dat u ziet hoe u die ontwikkeling interessant maakt voor uw team en wie vooraan zullen staan om ermee aan de slag te gaan. Maar ook wie zal tegenstribbelen en met welke gerichte aanmoedigingen u uiteindelijk toch iedereen kan meenemen.

Teams ontwikkelen

Wanneer u aan de slag wilt met teamontwikkeling, dan is een teamanalyse door Esprit & Elan een perfect startpunt. Omdat het in kaart brengen van drijfveren en dynamiek u in een keer al de hierboven genoemde informatie oplevert. Kortom het startpunt én de bouwstenen voor het ontwikkelen van vertrouwen. En daarmee voor betrokkenheid, diversiteit en doelgerichtheid.

Klik hier als u meer wilt lezen over samenwerking en teamontwikkeling. Maar u kunt ook de gratis Quickscan aanvragen om vrijblijvend kennis te maken met het aanbod van Esprit & Elan.

Of maak een afspraak om samen te bekijken wat Esprit & Elan voor u kan betekenen.

Bel: 076 88 95 605

Mail: info@esprit-elan.nl