Teamontwikkeling

teamontwikkeling

Teamontwikkeling door Esprit & Elan draait om win-win en levert dan ook alleen maar winnaars op. Het maakt verschil voor de medewerkers zelf, voor de organisatie en voor de klant. Maar verbeteren van samenwerking betekent veranderen en hoe krijg je medewerkers en teams daarin mee? In de visie van Esprit & Elan is het cruciaal om daarvoor allereerst de drijfveren van medewerkers te kennen en hun onderlinge dynamiek te begrijpen. Wat maakt dat medewerkers doen wat ze doen en welke invloed hebben ze daarmee op elkaar? Wat proberen ze te bereiken? Welke belangen en doelen hebben ze voor ogen? Sluiten die belangen en doelen al aan bij de teamdoelstellingen? En zo niet, wat is daar dan voor nodig? Wanneer u daar zicht op hebt zit u direct op de goede weg.

Wat maakt een team succesvol?

‘Teamontwikkeling’ en het ‘verbeteren van samenwerking’ zijn abstracte begrippen. Waar draait optimale samenwerking om en wat willen we dus graag bereiken? Het antwoord op die vragen ligt voor de hand: Een succesvol team is flexibel, werkt samen met andere teams en afdelingen, is doelgericht, ontwikkelt zich en maakt snelheid. Omdat iedereen bereid is om elkaar te helpen ontstaat er synergie: Men zit elkaar niet in de weg, maar maakt in samenwerking en ontwikkeling juist gebruik van elkaars sterke kanten.

Samenwerking team verbeteren & positieve spiraal

Esprit & Elan maakt samenwerken leuk door tegen de achtergrond van gezamenlijke belangen, ruimte te maken voor ieders persoonlijke belangen. Daardoor ontstaat de ontspanning en het vertrouwen die noodzakelijk zijn voor verbetering van de onderlinge dynamiek. Met de verbetering van dynamiek ontstaat vervolgens de basis voor het verbeteren van samenwerking en van teamprestaties. Bij Esprit & Elan noemen we dat een positieve spiraal: Ontspannen medewerkers die elkaar leren te vertrouwen en steeds beter in staat raken om zelfsturend, proactief en flexibel met elkaar samen te werken.

Teamontwikkeling

Met een snelle intake brengt Esprit & Elan de drijfveren van uw medewerkers en hun onderlinge dynamiek helder in kaart. Vervolgens converteren we deze informatie voor u naar een ontwikkelingsplan. Dat ontwikkelingsplan is een concrete handleiding voor leuk samenwerken!

Of maak een afspraak om samen te bekijken wat Esprit & Elan voor u kan betekenen.

Bel: 076 88 95 605

Mail: info@esprit-elan.nl