Werving & Drijfveren

Werving en Drijfveren

Drijfveren als sleutel

Kunnen we er vanuit gaan dat een kandidaat met de beste opleiding en skills ook automatisch een ideale medewerker wordt? Of kunnen we daarvoor misschien beter inzoomen op persoonlijke drijfveren? Volgens Esprit & Elan vormen die drijfveren de sleutel. Ze laten zien of de kandidaat in een team past en wat u, ook op de langere termijn, van hem of haar kan verwachten. Maar bovenal zijn persoonlijke drijfveren de hefbomen, waarmee u een betrokken medewerker helpt om een bevlogen medewerker te worden.

‘Onboarding’

Zo is het benutten van drijfveren bijvoorbeeld doorslaggevend in het proces van ‘onboarding’: In de eerste zes tot negen maanden van een dienstverband legt u er de basis mee voor langdurige samenwerking. Het doelbewust aansluiten op de persoonlijke drijfveren van de kandidaat maakt dat hij of zij zich verbindt met u, met het team en met de organisatie. En dus intussen niet alweer stiekem verder kijkt.

Bestaande Dynamiek

Aan de andere kant biedt werving van nieuwe medewerkers natuurlijk ook een uitgelezen kans om stapsgewijs verandering aan te brengen in een bestaande dynamiek. Zeker wanneer u de dynamiek in uw team al in kaart heeft gebracht en op voorhand inzicht heeft in de drijfveren van de potentiële nieuwe medewerkers. En daarmee dus precies weet wat u op korte en op langere termijn van hen kan verwachten.

Aanvulling op Assessment

Esprit & Elan helpt u snel en helder zicht te krijgen op de persoonlijke drijfveren van potentiële medewerkers en dat geeft u veel meer grip op doelgerichte selectie en duurzame teamontwikkeling. De aanpak van Esprit & Elan is plezierig, laagdrempelig en innovatief en is daarom ook uitermate geschikt als aanvulling op iedere andere assessment.

Of maak een afspraak om samen te bekijken wat Esprit & Elan voor u kan betekenen.

Bel: 076 88 95 605

Mail: info@esprit-elan.nl